Väänsin tänään iltaherkuksi pitsaa. Siihen tuli, mitä löytyi. Ihan yllätyin, kuinka hyvää pitsasta tuli!
Pohjan resepti:
1,5 dl vettä
1/2 pussia kuivahiivaa
1/2 tl suolaa
2 rkl öljyä
3,5 dl sämpylöjauhoja
Lämpimään veteen lisätään aineet ja alustetaan. Annetaan kohota pallona jonkun aikaa. Myöhemmin kaulitaan leivinpaperilla ja annetaan kohota pellillä.
Pitsan kastike:
1 prk paseerattua tomaattia
oreganoa, timjamia, basilikaa
chilipippuria
laakerinlehti
ripaus suolaa
hieman ketsuppia
Aineet sekoitetaan ja annetaan olla lämpimällä levyllä. Mausteita kannattaa laittaa reilusti.
Pitsan täyte:
1 paprika suikaleina
pakastemaissia
paahdettuja auringonkukan- ja kurpitsan siemeniä
emmentalerjuustoa raasteena
Pitsapohjan päälle laitetaan kastike ja täyte. Paistetaan uunin ylimmällä tasolla 250 asteessa kypsäksi.